2.DOL Moški 2-Krog – 20.3.2021, Kostanjevica na Krki

Korvolley Mislinja : Kostanjevica na Krki   3:0 (27:25, 25:18, 25:20)

 

Korvolley : Martinc, Čuk, Oder (C), Jordan, Kavnik, Slemenik, Tomšič, Koren, Plevnik, Jamnikar, Rahtev Knez, Miklašič (L)

Trener: Oder Urban, Plevnik Mirko.

 

Kostanjevica na Krki: Štefanič, Lajkovič, Gašpar, Božič S., Jevšnik, Jarkovič, Grubar (C) Božič Ž.J., Tomšič (L), Košir (L )

Trener: Tomažin

 

Prav tako kot v prvem krogu doma v Mislinji je tekmec v Kostanjevici, kjer so gostovali naši fantje prvi niz začel prepričljivo in na začetku niza pobegnil za dve točki. V nadaljevanju niza je sledil preobrat in izid je bil prvič po začetku tekme poravnan na 6. Sledila je serija treh zaporednih točk domačih, s tremi napakami v napadu pa so gostitelji dovolili, da so naši fantje izenačili na 9. S sproščeno igro so gostitelji do večje razlike v točkah prišli ob rezultatu 13:17, zato je gostujoči trener Urban Oder izkoristil prvi odmor. V nadaljevanju niza so naši fantje prikazali boljšo igro, z blokom in asom Slemenika je igra stekla in pri 18 točki je bil izid poravnan. V napeti končnici se je rezultat vse do 24 točke vseskozi izmenjeval. Gostitelji so po napaki v napadu naših fantov celo povedli na 25 v nadaljevanju pa storili tri zaporedne napake in si tako zapečatili usodo prvega niza in ga izgubili s 27:25.

V drugem nizu so naši fantje začeli bolj prepričljivo in sproščeno nadzorovali potek igre kajti do 16 točke so vseskozi vzdrževali razliko dveh do štirih točk, ko je domači trener izkoristil prvi polminutni odmor. Naši fantje so tudi v nadaljevanju drugega niza držali razliko štirih točk in niz s točko Čuka v napadu dobili prepričljivo s 25:18.

V tretjem nizu smo spremljali bolj enakovreden boj vse do 8 točke saj je bil rezultat vseskozi izenačen, nato pa je ponovno sledila serija napak domačih in domači trener je izkoristil prvi odmor tretjega niza pri izidu 11:8. Naši fantje so vse do zaključka tretjega niza vzdrževali razliko  treh točk na koncu pa niz prepričljivo dobili s 25:20 in se veselili druge zaporedne zmage v nadaljevanju po prekinitvi lige.